Příprava
1 hodinVaření/Pečení
15 minutUdělejte si výtečné išlské dortíčky a naučte se je nádherně zdobit podle videonávodu, který je u receptu.
Těsto
- 300 g hladké mouky
- 200 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 4 lžíce kakaa
Náplň
- 100 ml 40% smetany ke šlehání
- 30 g hořké čokolády nalámané na kousky
- Nutella (nemusí být)
Poleva
- cca 50 g hořké čokolády
- 25 g 100% ztuženého tuku na polevu
- trocha bílé polevy (nemusí být)
Postup
- Všechny ingredience na těsto zpracujeme na vále ve vláčné těsto, které dáme alespoň na hodinu do chladničky.
- Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrájíme kolečka, která položíme na plech s pečícím papírem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180° C cca 10-15 minut.
- Kolečka necháme úplně vychladnout.
- Ohřejeme smetanu ke šlehání (nesmíme ji vařit) a přidáme čokoládu nalámanou na kousky.
- Vymícháme dohladka a necháme vychladnout na krémovou konzistenci.
- Pokud by se krémová konzistence nedostavila, můžeme vše vyšlehat na pařížskou šlehačku.
- Z 50 g hořké čokolády a ztuženého tuku vytvoříme polevu, ve které máčíme z jedné strany půlku koleček.
- Dříve než poleva zaschne, doprostřed kolečka kápneme trochu bílé polevy, kterou párátkem nebo špejlí roztaháme do hvězdicových tvarů. (podívejte se níže na video)
- Kolečka bez polevy namažeme Nutellou (nemusíme nutně), poté vychladlý krém, přiklopíme druhým kolečkem s polevou a skladujeme v chladnu.
Tip: kdo si chce ulehčit práci, promaže kolečka jen Nutellou nebo marmeládou 🙂
Videonávod jak zdobit Išlské dortíčky s čokokrémem
Recept od
standa
100
0
100
2
Žádné komentáře