Počet porcí
4Vaření/Pečení
1 hodinVyzkoušete kuře zapečené v marinádě ze zakysané smetany s anglickou slaninou. Maso které se rozplývá na jazyku v kombinaci s dokřupava vypečenou kůrčičkou nenechá chladného žádného labužníka. Podávat můžeme s bramborovou kaší, rýží, vařeným či šťouchaným bramborem.
Kuře zapečené se zakysanou smetanou
- 4ks kuřecí čtvrtky
- 1 kelímek zakysané smetany
- dle chuti grilovací koření
- dle chuti mletá sladká paprika
- 2 stroužky českého česneku
- 100 g kvalitní anglické slaniny
Postup
- Ze zakysané smetany, grilovacího koření, mleté sladké papriky a prolisovaných stroužků česneku (množství koření dle chuti) vytvoříme marinádu.
- Marinádou potřeme opláchnuté kuřecí čtvrtky, naskládáme do pekáčku, do kterého následně nasypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
- Podlejeme vodou a 30 minut pečeme v zakrytém pekáči (buď skleněným víkem, používáme-li skleněnou zapékací formu nebo postačí alobal).
- Poté víko či alobal sundáme a dopékáme dalších cca 30 minut, dokud není kuře krásně měkké.
- Podáváme s bramborovou kaší, rýží, vařeným či šťouchaným bramborem.
Recept od
standa
100
0
100
2
dobré